Menu główne:
1. Pomoc kuchenna.2. Mity związane z dietą.3. Odchudzanie zgodne z wiekiem.4. Jedzenie emocjonalne.5. Wpływ odchudzania na ciało i mózg.6. Już wiesz ile zjeść.7. Śniadanie do szkoły.8. Nakarm swój mózg.9. Proporcje na talerzu.10. Rytuał jedzenia shusi.11. Płatki śniadaniowe.12. Owies.13. Makaron.14. Kefir, jogurt, maślanka.15. Woda.16. Woda w organizmie.17. Cola.18. Cukier.19. Tłusty czwartek.20. Parówki dla dzieci.21. Zupy w proszku.22. Chipsy.23. Hamburgery.24. Popcorn.25. Żelki.
Dla zachowania równowagi kwasowo-zasadowej organizmu, zaleca się aby, 60-80% jadłospisu stanowiły produkty zasadotwórcze, a 20-40% produkty kwasotwórcze.